حسین شریعتمداری:‌ کله پاچه نذری نمی‌دهند، پرچم دزدان دریایی است!-راهبرد معاصر
وزیر کشور: آقایان آمار اشتباه از دولت سیزدهم به مردم ندهند امیر حیدری: بیش از ۱۷ هزار واحد مسکونی از سوی نیروی زمینی ارتش در حال ساخت است قالیباف: تحریم‌ها کاغذپاره نیست معضل است و حلش می‌کنم واکنش نمایندگان به گزارش خاندوزی درباره وضعیت اقتصادی استفاده از کاروان تبلیغاتی برای نامزدهای انتخابات ممنوع است اوجی: ۱۵۵ پروژه بلاتکلیف در دولت سیزدهم تکمیل شد رهبر انقلاب: نامزدها از اظهارات دشمن شادکن پرهیز کنند رئیس جمهور بعدی مانند شهید رئیسی دغدغه خدمت داشته باشد مخبر: حکمرانی بدون توجه به بخش سلامت میسر نمی‌شود ثبت کمترین میزان بیکاری ۱۸ سال اخیر در دولت رئیسی دیدار مسئولان دستگاه قضا تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب گزارش خاندوزی به نمایندگان درباره حمایت از اشتغال پایدار تاکید مخبر بر جلوگیری از ایجاد هر گونه تعلل در مسیر خدمت‌رسانی عضو دفتر محسن رضایی: خروجی اجماع از پیش تعیین شده نیست وحیدی: درباره سلامت انتخابات نگرانی نداریم

حسین شریعتمداری:‌ کله پاچه نذری نمی‌دهند، پرچم دزدان دریایی است!

مواد ۱۴ تا ۲۳ کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو و مواد ۱۷ تا ۲۳ کنوانسیون ۱۹۸۲جامائیکا که موضوع آن؛ “حقوق دریای ساحلی و حق عبور کشتی‌ها“ است به جمهوری اسلامی ایران اجازه می‌دهد که مانع عبور کشتی‌های انگلیس از تنگه هرمز شود و با استناد به حق اقدام متقابل یا تلافی جویانه ــ REPRISAL ــ نیز می‌توانیم کشتی‌های انگلیس و یا کشتی‌های دیگری را که برای انگلیس کالا حمل می‌کنند، توقیف کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۱۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 06
کد خبر: ۱۵۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر ، حسین شریعتمداری، مدیر مسئول موسسه کیهان گفت: در ماده 14 کنوانسیون 1958 ژنو آمده است «کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن، می‌توانند در دریای ساحلی از حق عبور و مرور بی ضرر برخوردار باشند» و در تبصره ۴ از همان ماده آمده آمده است: «عبور و مرور کشتی ها تا جایی بی ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و تصریح کرد که بند یک از ماده 16 کنوانسیون 1958 ژنو توضیح می دهد که تشخیص بی‌ضرر بودن عبور کشتی‌ها از آبراه نیز برعهده کشور ساحلی است.

 

شریعتمداری با اشاره به این که در مواد 17 تا 23 کنوانسیون 1982 جامائیکا نیز مواد مورد اشاره در کنوانسیون 1958 ژنو با تغییراتی جزیی در عبارات تکرار شده است، اضافه کرد: با توجه به مفاد این دو کنوانسیون، فقط عبور کشتی‌هایی از تنگه هرمز مجاز خواهد بود که برای «امنیت، نظم، آسایش و حقوق ملی» جمهوری اسلامی ایران «بی‌ضرر» تشخیص داده شود و از آنجا که انگلیس موضعی تخاصمی علیه ایران اتخاذ کرده و منافع ملی و نظم و امنیت کشورمان را به خطر انداخته است، نه فقط ممنوعیت عبور کشتی های انگلیس از تنگه هرمز، بلکه توقیف شناورهای این کشور حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است و چنانچه از این حق مسلم و قانونی خود استفاده نکنیم نه فقط روباه پیر را گستاخ تر کرده ایم بلکه توله های منطقه ای آن را هم درباره اقتدار مثال زدنی خود به توهم انداخته ایم!


شریعتمداری در ادامه این گفت‌وگو افزود: انگلیس ادعا می کند که توقیف نفتکش ایران با استناد به تحریم نفتی سوریه از سوی اتحادیه اروپا بوده است که باید گفت: از کی تا به حال اتحادیه اروپا نقش سازمان ملل را برعهده گرفته است ؟! این تحریم برفرض که صورت گرفته باشد فقط شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود و بدیهی است که اتحادیه اروپا نمی تواند و حق ندارد برای سایر کشورها تعیین تکلیف کند!


مدیر مسئول کیهان در پاسخ به سوال خبرنگار ما که «علت اصلی اقدام انگلیس را چه می‌دانید؟» توضیح داد: انهدام پهباد جاسوسی پیشرفته آمریکا، بی توجهی ایران به اینستکس، بی اعتنائی به درخواست های مکرر ترامپ برای مذاکره، زمین گیر شدن آمریکا و متحدان اروپائی و منطقه ای آن در یمن، سوریه، عراق و دهها نمنه دیگر از این دست، تحقیر شدید آمریکا و متحدان غربی و عبری و عربی آن را در پی داشته است و اقدام انگلیس واکنشی از سر استیصال به این تحقیرهاست که باید عکس العمل پشیمان کننده ایران را به دنبال داشته باشد. بستن تنگه هرمز به روی کشتی های انگلیس و توقیف نفتکش های این کشور کمترین پاسخی شکننده و صد البته کاملا قانونی است که از سوی ایران انتظار می‌رود.


شریعتمداری درباره توصیه برخی جریانات داخلی به خویشتن داری ایران در مقابل اقدام انگلیس هم گفت: این جریان اگر احمق نباشد به یقین وابسته است و چه بخواهد و چه نخواهد، نقش ستون پنجم دشمن را بازی می کند و افزود: این اولین بار نیست که جریان واداده مورد اشاره اصرار دارد هرگونه حق طلبی را “ تندروی”! قلمداد کرده و ایران اسلامی را از دسترسی به حقوق قانونی خود محروم کند!
مدیر مسئول کیهان در تشریح وادادگی این جریان گفت: دزدان دریائی که خواستگاه اصلی و بومی آنها انگلیس است، پرچم مخصوصی به رنگ سیاه داشتند که روی آن تصویر یک جمجمه با ۴ استخوان نقاشی شده بود. می گویند وقتی قصد حمله به یک کشتی تجاری را داشتند، ناخدای کشتی تجاری از مشاور خود پرسید: این پرچم سیاه بانقش جمجمه و ۴ استخوان به چه معنی است و مشاور او که عامل نفوذی همان دزدان دریائی بود جواب داد: قربان! علامت کله پاچه است! یعنی خوراک کله پاچه نذر کرده و خیرات می کنند !

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده